Donaţie de echipamente medicale de protecţie de aproape 42.000 dolari, la Primărie

0
955

Primăria municipiului Galați a primit astăzi din partea Asociației pentru promovarea schimburilor economice și culturale cu Taiwan „Rota” o donație în valoare de 41.750 de dolari (circa 186.000 de lei), constând în echipamente medicale de protecție.

Este vorba despre 1.400 de combinezoane, 85.000 bucăți mănuși de unică folosință, 2.400 de ochelari de protecție, 8.580 de viziere de protecție cu vizor fix, 1.380 de viziere cu vizor detașabil și 1.200 de vizoare de protecție.

„E o donație extrem de binevenită la nivelul județului Galați, sunt echipamente atât de necesare în lupta împotriva coronavirusului și care au cam lipsit în spitalele din România la începutul pandemiei. Vreau să îi mulțumesc domnului președinte al asociației, Constantin  Damov, dar și domnului senator George Dircă și misiunii economice a Taiwanului la Bratislava care au înlesnit dialogul dintre Primărie și Rota. Până la sfârșitul săptămânii, aceste echipamente vor ajunge acolo unde este nevoie, în baza necesarului pe care noi l-am cerut de la fiecare spital nu doar din subordinea Primăriei Galați, ci de la toate spitalele din județ, inclusiv spitalele din Tecuci și Tg Bujor, pentru că binele primit trebuie să fie împărțit cu ceilalți”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Echipamentele vor fi distribuite către Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei”, Spitalul de Boli Infecțioase „Cuvioasa Parascheva”, Spitalul CFR, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” și  Spitalul Tg. Bujor.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =