Donație de 65.000 de euro de la Șantierul Naval pentru spitalele gălățene

0
4415

„Şantierul Naval Damen Galaţi a decis să acorde sprijin spitalelor locale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase Sf. Cuvioasa Parascheva prin intermediul unei sponsorizări ȋn valoare de 50.000 EUR către Fundaţia Comunitară Galaţi, contribuind astfel la fondul „Galaţi ȋn siguranţă (Galaţi – marked safe)”. Această sumă va fi folosită exclusiv pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare necesare spitalelor menţionate.

Ȋn cadrul aceleiaşi acţiuni de ajutorare a autorităţilor locale, şantierul naval gălăţean a sponsorizat suplimentar şi SMURD Galaţi cu 15.000 EUR, sumă care va fi folosită pentru echipamente şi materiale specifice destinate UPU şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ieremia Grigorescu. Avem ȋncredere că toate eforturile noastre vor contribui la limitarea răspândirii infecţiei şi vor ajuta operatorii din sistemul medical şi de urgenţă, greu ȋncercaţi ȋn aceste zile, să ȋşi desfăşoare activitatea ȋn condiţii de siguranţă.

De mai bine de doi ani, Şantierul Naval Damen Galaţi şi-a extins strategia cu privire la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale, investind mai ales ȋn sectorul medical. Cu atât mai mult astăzi, când ȋntreaga lume se confruntă cu un inamic invizibil, virusul COVID-19, compania noastră ȋşi adună toate resursele pentru a lupta ȋmpotriva pandemiei.

Acţiunile de sponsorizare de mai sus vin pe fondul preocupării prioritare şi constante a companiei pentru sănătatea şi siguranţa propriilor agajaţi. Ȋn acest sens, conducerea şantierului a dispus o serie de măsuri menite să limiteze răspândirea virusului şi să reducă impactul efectelor acestuia asupra portofoliului de comenzi:

  1. Toate zonele şi suprafeţele de acces sunt dezinfectate zilnic conform unor grafice / protocoale stricte şi toate departamentele / secţiile dispun de materiale igienico-sanitare, dezinfectanţi, săpun, măşti şi mănuşi de protecţie.
  2. Pentru detectarea oricărei suspiciuni de infecţie cu virusul COVID-19, a fost implementat un protocol de comunicare / anunţare a cazurilor potenţiale.
  3. Au fost interzise deplasările ȋn interes de serviciu ȋn străinătate pentru toţi angajaţii iar pentru orice vizitator străin s-a dispus măsura auto-izolării ȋn Galaţi timp de 14 zile, cu excepţia cazului ȋn care această măsură a fost luată de autorităţi la trecerea frontierei.
  4. Au fost suplimentate autobuzele convenţie pentru a evita aglomeraţia.
  5. Masa de prânz se serveşte ȋn cantine conform unei scheme prestabilite care stabileşte servirea mesei de către o singură persoană la o masă urmată de o pauza de 10 minute ȋntre serviri pentru dezinfecţie.
  6. A fost ȋncurajat şi implementat lucrul de acasă pentru angajaţii care pot face acest lucru.
  7. Regula păstrării distanţei minime de 1,5 m ȋntre persoane a fost comunicată / anunţată pe toate canalele interne de comunicare.
  8. S-a ȋnceput lucrul ȋn ture.
  9. Au fost ȋnlocuite şedinţele fizice (faţă ȋn faţă) cu cele prin intermediul platformelor online (Microsoft / Skype)
  10. Toţi vizitatorii (inclusiv furnizorii) sunt verificaţi la intrarea ȋn incinta companiei prin intermediul completării unui formular de evaluare pe propria răspundere, solicitându-se, de asemenea purtarea de măşti şi mănuşi de protecţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.