Doliu în rugby. Antrenorul Viorel Secuianu a încetat din viață

0
725

Profesorul și antrenorul Viorel Secuianu, a plecat dintre noi, astăzi, la vârsta de 74 de ani. 

„Federația Română de Rugby este alături de familia greu încercată, anul trecut stingându-se, la doar 43 de ani, și fiul mai mic al acestuia, Dorian Secuianu, director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby. Dumnezeu să-i odihească în pace!”, este mesajul de condoleanțe al Federației Române de Rugby.

„Colectivul Liceului de Transporturi Auto „Traian Vuia” anunță o grea pierdere pentru învățământul gălățean și pentru rugby-ul românesc: profesorul VIOREL SECUIANU, apreciat cadru didactic, antrenor, mentor a zeci de generații de elevi și sportivi, a plecat către stele! Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace, alături de fiul său, Dorian! Va fi depus la capela bisericii Sf. Vasile”, au transmis și foștii săi colegi de cancelarie.

Viorel Secuianu s-a născut în 15 ianuarie 1949. A descoperit rugby-ul pe când era în clasa a X-a la Liceul „Vasile Alecsandri” din Galați, fiind inclus în Selecționata de juniori a regiunii Galați. A fost promovat mai apoi la echipa de seniori Rapid CFR Galați. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport Galați, iar după absolvire, în 1982, a devenit  antrenor de rugby. A început cu inițierea în sportul cu balonul oval a copiilor din satele de lângă Galați, iar din 1972 a activat la Grupul Școlar Auto Galați, în prezent Liceul de Transporturi Auto Traian Vuia. Acolo a înființat o clasă de rugby, iar mai târziu o echipă de seniori, Automobilul Galați, unde a lucrat ca antrenor.

Viorel Secuianu a format generații întregi de sportivi, unii dintre aceștia fiind promovați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori. Cei doi fii ai săi, Dorian și Marius, i-au călcat pe urme, devenind profesori de sport și antrenori de rugby. Din păcate, și fiul său mai mic, Dorian, a încetat din viață în urmă cu mai puțin de un an, la doar 43 ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.