Doar două focare de pestă porcină mai sunt în judeţ

0
910

În judeţul Galaţi mai sunt două focare de pestă porcină africană, la Drăguşeni şi Bălăşeşti, care vor fi lichidate în scurt timp, a anunţat directorul Direcţiei pentru Agricultură Galaţi, Valentin Huciu.

Potrivit acestuia, judeţul Galaţi este judeţul cu cei mai puţini porci sacrificaţi din ţară din cauza pestei porcine africane.

,,La pesta porcină africană mai avem doar două focare la Drăguşeni şi Bălăşeşti. Ele vor fi lichidate în cel mai scurt timp. Judeţul Galaţi este judeţul cu cei mai puţini porci sacrificaţi din ţară” a spus Huciu.

Potrivit unor informări transmise de Prefectura Galaţi focarele de la Drăguşeni şi Bălăşeşti au fost descoperite în luna aprilie. La Drăguşeni au fost eutanasiaţi opt porci iar la Bălăşeşti, patru.

De asemenea, directorul Direcţiei pentru Agricultură Galaţi, Valentin Huciu, a precizat că în fondurile de vânătoare de la Suceveni, Adam şi Zătun au fost ucişi 31 de mistreţi.

În luna inauarie a mai fost descoperit un focar de pestă porcină africană în comuna Nămoloasa, unde au fost ucişi preventiv 66 de porci aflaţi în în exploataţia non-profesională a unui cetăţean.

În judeţul Galaţi au fost confirmate, anul trecut, 19 focare de pestă porcină africană, din care 15 la porci domestici şi patru la porci mistreţi, fiind eutanasiaţi preventiv 369 de porci domestici şi 86 de mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.