Doar cinci zone amenajate pentru picnic în judeţ

0
809

Numărul spaţiilor special amenajate pentru desfăşurarea activităţii de picnic în judeţul Galaţi este insuficient, în condiţiile în care există doar cinci astfel de amenajări în municipiul Galaţi sau în zonele limitrofe acestuia, se arată într-o informare prezentată marţi de Comisariatul Judeţean Galaţi al Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, singurele zone amenajate pentru picnic sunt Lacul Vânători aflate în administrarea SC Gospodarire Urbană din subordinea Primăriei Galaţi, amenajarea şi baza de pescuit Zătun şi Pădurea Gârboavele aflate în administrarea Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi. La acestea, se adaugă Plaja Brateş şi amenajarea La Salcâmi de pe malul Dunării, gestionate de operatori economici cu capital privat.

Zone amenajată pentru picnic de la Plaja Dunărea nu mai este funcţională, iar în Parcul Rizer din municipiul Galaţi unde există o zonă unde sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului, se fac lucrări de reamenajare.

În municipiul Tecuci şi restul localităţilor din judeţ nu există nicio zonă special amenajată pentru picnic. Mai există totuşi nişte zone indicate pentru activităţi de picnic, fără aprinderea focului, la Cosmeşti Vale şi Pădurea Buciumeni din judeţ.

,,În municipiul şi respectiv judetul Galaţi, numărul spaţiilor special amenajate pentru desfăşurarea activităţii de picnic este total insuficient. Din păcate, Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic nu prevede obligaţia autorităţilor publice locale sau centrale de a amenaja noi spaţii destinate desfăşurării activităţii de picnic ci doar de a prevedea în bugetul propriu sumele necesare asigurării condiţiilor de funcţionare a acestora”, se spune în informare.

În informare se precizează că în perioada sărbătorilor pascale, Comisariatul Judeţean Galaţi al Gărzii de Mediu va întreprinde patru acţiuni de control pe linia respectării Legii picnicului. Acţiunile de control vor continua şi în minivacanţa de 1 Mai, dar şi pe toată perioada sezonului estival.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =