DNA Galați, la Agenția de Mediu, pe când? Dar la ITM?

0
2206

DNA Iași a făcut percheziții astăzi, la două primării din județul Suceava și la o instituție publică din Bârlad, într-un dosar penal în care cercetează angajările politice de la ”Apele Române”, după scandalul iscat de chelnerița proptită de PNL pe o funcție de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad, dezvăluiri făcute de Recorder, într-o amplă anchetă jurnalistică.

Această practică a PNL, devenit un modus operandi pentru partidul de guvernământ, nu este numai la ”Apele Române”. Este o rețetă pe care PNL o folosește peste tot, în țară, în toate instituțiile publice.

Este și cazul Galațiului, unde, cel mai notoriu caz este cel al numirii lui Sorin Adrian Pîrvu în funcția de director la Agenția pentru Protecția Mediului. Pîrvu este finul de cununie al liderului PNL Galați, deputatul George Stângă, președintele Comisiei pentru Mediu și echilibru ecologic, care și-a făcut un obicei din a-și numi neamurile și slugile credincioase în funcții la stat, călduțe și bine plătite.

Printre exemple s-ar putea număra Andra Mihaela Costache, care din voluntar de succes în diferite asociații și fundații (adică tăietoare de frunză la câini și făcătoare de cafele la partid) a fost numită ditamai secretarul de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Andra Mihaela Costache (Foto: Facebook)

Un alt exemplu de ”specialist” marca PNL Galați este Laurențiu Asaftei, scriitorul de casă al lui Stângă, băiatul care se ocupă ca ”El Lider Maximo” să pară că știe să scrie corect. Pentru preafrumoasele ode și limbi catifelate, Laurențiu Asaftei a fost premiat de liderul PNL Galați cu funcția de inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă ITM. Nimeni nu știe ce îl recomandă pe Asaftei pentru această funcție de mare răspundere. Cu siguranță, vocea, limba și talentul.

Laurențiu Asaftei (Foto: Facebook)

Dar să revenim la Sorin Adrian Pîrvu, cel mai competent dintre competenți. Sorinel Finuțu a ajuns director la Agenția de Mediu, după ce a fost mutat de The Godfather Stângă în mai multe instituții publice, ca să îl poată face funcționar public. După ce l-a angajat la Parlament, pe post de consilier, și l-a impus consilier local la Munteni, George Stângă l-a angajat pe finul Pîrvu la Primăria Ghidigeni, ca ajutor de băgător de seamă. Apoi, l-a plimbat la Agenția Națională pentru Arii Protejate, unde finul Pîrvu nu a luat inițial examenul, dar ce contează, a rezolvat Nașul. De la Arii Protejate, Sorin Adrian Pîrvu, a fost uns de The Godfahter la Agenția de Mediu. Poate nu e de trecut cu vederea faptul că Pîrvu și familia sa au în zona Tecuciului mai multe afaceri cu GPL și cu balastiere (cele din urmă cu mari probleme penale, anchetate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci), afaceri cu impact mare asupra mediului, pentru care au nevoie de o mulțime de avize, autorizații și alte chestii de la, ați ghicit, Agenția de Mediu. Nu mai vorbim de controale și alte treburi de genul. Convenabil, nu? Ce zici, DNA?

Sorin Adrian Pîrvu, alături de ministrul spăgar al Mediului, Costel Alexe, inculpat de DNA pentru luare de mită (Foto: Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.