Directorul Calorgal, huiduit și trimis acasă de salariați

0
2459

Venit în mijlocul salariaților Calorgal, care, în această dimineață, au întrerupt, spontan, lucrul, nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de două luni de zile, directorul societății, Marian Alexandru, a fost huiduit de muncitorii care i-au cerut și demisia. Oamenii și-au ieșit din fire în momentul în care au aflat de la liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu că, în timp ce salariații își așteaptă salariile de două luni, directorul Marian Alexandru și-a încasat retribuția și, în plus, a majorat salariile unor șefi de servicii, precum directorul de Dezvoltare, care ar fi primit, în urmă cu o lună, o majorare de 1400 de lei!

“Demisia!, demisia!”, au scandat oamenii care și-au spus păsurile: “De ce s-a mai deschis întreprinderea dacă a dus-o în faliment?”, “De ce nu respectați Contractul Colectiv de Muncă? De ce nu ne dați salariile de două luni de zile? De ce plătiți salariile diferențiat?, de ce primesc salarii șefii, dar noi, cei de jos, nu? De ce s-au mărit salariile la șefi de servicii, s-au făcut modernizări prin birouri?, de ce v-ați luat salariul, iar noi nu?”  “Sunt copii care n-au ce mânca, ne sună băncile, nu mai știm ce să facem! O sa continuăm protestul până când se va rezolva ceva. Nu avem bani, nu avem echipamente, aducem bani de-acasă ca să ne spălăm, să ne dezinfectăm după ce ieșim din canale, aici nu ni se dă, e bătaie de joc”.

Și liderul de sindicat, Cristinel Ciubotariu, a reclamat lipsa de dialog: “sindicatul nu mai are nici un rol cât timp nu am dialog cu conducerea societății și nici cu Primăria… Nu am acces m-ați invitat la ședințele de CA, nu mi-ați dat hotărârile CA… Este imoral să vă luați salariul în timp ce muncitorii nu și l-au încasat de două luni… Acum patru luni, prin aprilie, cînd primarul a zis că închide sistemul de termoficare am avut comisie paritară și am cerut sa ni se spuna ce se întâmplă cu oamenii. Adică, dacă nu se închide sistemul și nu ne trimite acasă să ne spună primarul cum funcționăm din septembrie pentru că nu mai avem bani, v-am spus să faceți demersuri ca să avem bani de salarii și de reparații, că ce probleme o să fie la pornirea sistemului, numai oamenii ăștia știu! De acum patru luni trebuiau făcute demersuri. V-am întrebat acum patru săptămâni ce-i cu salariile? Nu știu, mi-ați spus, nu am vorbit cu primarul din aprilie, iar  eu nu am vorbit cu primarul din ianuarie”.

În replică, directorul Marian Alexandru le-a spus salariaților că “nu am făcut plata salariilor pentru că nu avem bani… datorăm Primăriei circa 7 milioane de lei. Dar avem semnale că vom avea bani, căci ieri domnul primar și domnul city manager au fost la București și au aflat că Galațiul va primi bani… Pot să vă mai spun că am reușit ce nu a reușit nimeni – l-am convins pe domnul Sinan de la CET să dea drumul la agent termic, pe 1 noiembrie, pe banii lui, că altfel trebuia să plătim noi în avans și nu avem de unde! Deci, avem varianta să plecăm toți acasă sau să pornim sistemul de la 1 noiembrie”. Un discurs în urma căruia salariații, în proprție de 90%, au spus că vor alege prima variantă dacă nu vor primi lefurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.