Din toamna acestui an, gălățenii vor putea circula cu autobuze noi! Încă un pas făcut de Primărie pentru modernizarea transportului în comun

0
679

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul general al Anadolu Automobil Rom S.R.L, Maria Magdalena Peșu, au semnat, vineri, 12 iulie, contractul privind achiziționarea, de către administrația locală, a unui număr de 20 de noi minibuze destinate transportului public local de persoane. Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă și cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Minibuzele vor avea și instalații de aer condiționat și încălzire.

Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în așa fel încât cetățenii să beneficieze de confort și de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetățeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouță de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În prețul achiziției de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, ca urmare a licitației organizate de către Primăria Galați în cadrul Sistemului Informatizat Centralizat de Achiziții Publice, SICAP, pe lângă vehicule mai sunt incluse panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerințelor tehnice specifice ale Transurb S.A. O dată cu vehiculele livrate și dotate corespunzător, Anadolu Automobil Rom va mai furniza: 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanță și diagnoză.

Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie pentru o perioadă de testare de două săptămâni urmând ca, ulterior, să fie livrate și celelalte 19 unități până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Demersurile Primăriei municipiului Galați pentru creșterea confortului călătorilor pentru un transport civilizat și modern nu se opresc aici. După ce au fost achiziționate cele 17 troleibuze noi (peste 31,5 milioane de lei), pentru prima dată, Galațiul va avea și 18 tramvaie moderne, 10 care vor fi achiziționate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar 8 direct de către Primărie, de la S.C. Astra Vagoane Călători S.A. Este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei. De asemenea, SC Transurb SA, sprijinită de actuala administrație, achiziționează 40 de autobuze noi. În plus, Primăria Galați are în plan și achiziția a 50 de autobuze electrice hibrid

Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =