Din noiembrie, gălățenii vor putea circula cu noile tramvaie

0
1089
După zeci de ani în care au circulat doar cu tramvaie vechi, ponosite, uzate moral și fizic, gălățenii vor circula, din luna noiembrie, pentru prima dată, cu tramvaie noi și moderne. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că noile mijloace de transport în comun, construite de Astra Vagoane Călători la comanda Primăriei, vor intra în curând pe trasee, după ce autoritățile au înlocuit, pentru prima dată, calea de rulare pe bulevardele Siderurgiștilor și 1 Decembrie, în cadrul amplului proiect de modernizare a infrastructurii.
A sosit și cel de-al patrulea tramvai din lotul celor opt pe care le-am cumpărat cu fonduri europene. Astfel, ne dorim ca în aproximativ o lună aceste patru tramvaie să intre în circulație. Sunt primele tramvaie noi și moderne din ultimii 40 de ani care vor circula la Galați”, anunță edilul.
Amintim că Ionuț Pucheanu s-a opus vehement achiziționării de mijloace de transport second hand, edilul refuzând ca municipalitatea gălățeană să mai cumpere autobuze, troleibuze și tramvaie la mâna a doua, așa cum s-a întâmplat în mandatele foștilor primari, când Galațiul achiziționa doar autobuze SH, iar tramvaiele erau vechi de zeci de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.