Dig din saci cu nisip în Şantierul Naval

0
3448
Având în vedere că la Galați, fluviul Dunarea, va depasi cota de inundație, conform  prognozelor  furnizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ISU Galati informeaza ca astăzi s-a întrunit în regim de urgență,  în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având ca temă pregătirea pentru apărare împotriva inundațiilor provocate  Dunăre.
Prefectul Județului Galați Dorin Otrocol a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor (CJCCI), din care fac parte reprezentanţi din instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Centrul a transmis operatorilor economici riverani Dunarii sa monitorizeze cu atenție cotele fluviului Dunărea și, daca situatia o va impune, sa puna  în aplicare măsurile cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundațiilor. Deja in Santierul Naval Damen a inceput constructia unui dig din saci cu nisip, pentru a impiedica apele sa intre in halele de montaj, a informat purtătorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chiriţă.
Reamintim că în urmă cu aproape o săptămână, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a restricționat viteza de deplasare a navelor, pentru a  nu produce valuri și a afecta malurile şi digurile de apărare împotriva inundațiilor. (foto-arhiva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.