Dezastru în oraș: primul bilanț al furtunii de marți, comunicat de Primărie

0
1488

Primul bilanț al furtunii de marți după-amiază, care a durat doar aproximativ 15 minute, arată că vântul puternic, care a atins la rafală 70-90 de kilometri pe oră, a făcut ravagii în municipiul Galați.

Potrivit informațiilor furnizate de Primărie, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, nu mai puțin de 130 de copaci au fost doborâți de furtună în oraș.

Din cauza arborilor și a stâlpilor retezați (dintre care un stâlp pentru troleibuz) au fost blocate cinci străzi – Regiment 11 Siret, Milcov, Gheorghe Asachi, Domnească, Aurel Vlaicu. Mai mult, o casă și cinci mașini au fost avariate, iar 10 gălățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reprezentanții Primăriei au anunțat și că firul de contact pentru tramvaie este rupt în trei locuri.

„Acesta este bilanțul până la această oră și sesizările continuă. Pentru a interveni cât mai repede cu putință, acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență are în teren 6 echipe, Serviciul Public Ecosal – 7 echipe, Gospodărire Urbană – 3 echipe (dotate cu prb, macara, drujbe și emondoare), Societatea Apă-Canal – 1 echipă, Poliția Locală – 13 echipe, Poliția Rutieră – 4 echipe, Direcția de Ordine Publică – 18 echipe. De asemenea, voluntari ai UVSAR Galați sunt prezenți pe străzile orașului oferind ajutorul lor. Poliția Locală stabilește prioritățile în privința degajării străzilor principale care sunt blocate sau parțial blocate, dar și a celor din interiorul cartierelor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.