Deţinut agresat în Penitenciar

0
802

Un deţinut din Penitenciarul Galaţi a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din localitate, după a căzut victimă unui act de agresiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, Giulia-Marta Munteanu, personalul operativ şi medical al Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate, urmare a unui prezumat act de agresiune.

Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă, persoana în cauză fiind transportată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

,,În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice: Secţia 5 Poliţie Galaţi şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, precum şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de către organele judiciare abilitate”, a spus Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, deţinutul ar fi fost lovit în gât de un alt deţinut cu un cuţit confecţionat artizanal, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru tentativă la omor.

”Ambii deţinuţi se aflau în sectorul de maximă siguranţă. Agresorul ispăşeşte o pedeapsă de 24 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav şi alte infracţiuni cu violenţă, sentinţă pronunţată de Tribunalul Vrancea. Deţinutul victimă a agresiunii este condamnat pentru infracţiuni contra patrimoniului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.