Deși nu există contract de iluminat, Galațiul nu va rămâne în beznă

0
1341

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Galați, întrunit astăyi, ar fi trebuit să se afle un proiect de hotărâre privind prelungirea, cu un act adițional, a contractului cu firma care a gestionat în ultimii doi ani iluminatul stradal din oraș. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, întrucât firma respectivă a refuzat să mai lucreze cu municipalitatea. Contractul de iluminat stradal, încheiat în urmă cu doi ani, de fosta administrație publică locală, cu SC Total Strada a expirat și în momentul de față nu există un alt contract. Acest lucru nu înseamnă că Galațiul rămâne în beznă ci doar că problemele legate de iluminatul stradal – reclamate de cetățeni în ultima perioadă – vor rămâne nerezolvate încă o perioadă de timp. Nu foarte mult însă, pentru că Primăria Galați intenționează să poarte o negociere directă cu o altă firmă interesată să gestioneze iluminatul public, unitate care se va ocupa de acest lucru pe o perioadă de 30-45 de zile până când se va lămuri ce se întâmplă cu licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de iluminatul stradal al municipiului Galați.

Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, în prezent, licitația pentru desemnarea unei alte firme care să se ocupe de iluminatul stradal este blocată, din cauză că firma care s-a plasat pe poziția a doua a depus o contestație, considerându-se  nedreptățită. “Pentru a se găsi o soluție, s-a luat în calcul inclusiv prelungirea, cu un act adițional, a contractului cu firma care s-a ocupat până acum de iluminat, bună, rea, așa cum a fost. Înțeleg că respectiva firmă nu și-a exprimat interesul în prelungirea contractului, așa că directorul responsabil din Primărie a găsit o soluție de negociere directă cu una din cele două firme ofertante în cadrul licitației”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu care împărtășește nemulțumirea cetățenilor față de acest subiect: “Iluminatul suferă din păcate, iar actualul contract moștenit nu se ridică la nivelul așteptărilor cetățenilor și ale Primăriei. Noi am susținut o licitație pentru un nou contract, s-au prezentat doi ofertanți, dar cel de pe locul II a contestat licitația și ea s-a blocat”. Potrivit directorului din Primărie, Laurențiu Jalbă, rezolvarea contestației va dura 30-45 de zile, perioadă în care firma cu care se va negocia direct se va îngriji de iluminatul stradal. Totuși, respectiva firmă ar putea să continue și după aceea să se ocupe de iluminat, căci, în cazul în care se va decide că nu a fost corect organizată contestația, procedura se va relua.

Întrebat când va beneficia Galațiul de un iluminat corespunzător, primarul Ionuț Pucheanu a răspuns: “Mi-e greu să spun clar, dar săptămâna viitoare sper să intrăm în linie dreaptă cu negocierea directă și cel care va avea în scurt timp contractul va putea să remedieze tot ce n-a putut sau n-a vrut celălalt să facă”. (foto-sorin atodiresei, online)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.