Desfăşurare de forţe pentru deszăpezirea oraşului. Municipalitatea, pregătită de iarnă

0
1828

Nu mai puţin de şase constructori importanţi din municipiul Galaţi, alături de Ecosal, se vor ocupa de deszăpezirea oraşului, la iarnă. La fel ca în anii trecuţi, Galaţiul a fost împărţit în şase zone, pentru o mai bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire, iar operatorii au fost desemnaţi în urma unei licitaţii organizate de Serviciul Public Ecosal.

În Zona 1, care cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1 şi Dimitrie Cantemir va acţiona constructorul SC Veneta Coperture SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 614.940 de lei. Firma va acţiona cu şase încărcătoare frontale, nouă buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

În Zona 2 a oraşului, care cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina II, vor interveni constructorii Citadina 98 şi Lemacons. Cele două firme au obţinut un contract de 894.853 de lei şi vor acţiona cu nouă încărcătoare frontale, 14 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

De deszăpezirea Zonei 3, care cuprinde cartierele Aurel Vlaicu, Micro 40, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti va răspunde SC Gendav SRL, care a câştigat un contract de 1.052.790 de lei. Firma va acţiona cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zonele 4 şi 5 au revenit constructorului Tancrad, care a licitat pentru prima dintre acestea 986.700 de lei, iar pentru cea de-a doua – 1.085.784 de lei. Zona 4 cuprinde cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Faleza Inferioară, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coşbuc, Al. Măcelaru şi strada Traian, iar Zona 5 – cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri, din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. În Zona 4, Tancrad va interveni cu nouă încărcătoare frontale, 17 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat, iar în Zona 5 – cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi două bobcat.

De Zona 6 a oraşului, care cuprinde cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului, se va ocupa şi în această iarnă, tot Ecosal, care va interveni cu buldoexcavatoare, sărăriţe, tractoare şi nu numai.

În cazul în care va ninge abundent şi va fi nevoie ca autorităţile să intervină în forţă, Ecosal va închiria câteva zeci de autocamioane cu lame şi sărăriţe, buldoexcavatoare şi autobasculante de la Tancrad şi Obercons Comp SRL, în acest sens fiind încheiate contracte de peste un milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.