Descindere a ofiţerilor DGA la o primărie din judeţ! Teren vândut ilegal, cu votul Consiliului Local

0
1467

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, în această dimineaţă, la sediul unei primării din judeţul Galaţi, unde efectuează percheziţii. Oamenii legii „vor pune în executare trei mandate de aducere emise de către Tribunalul Galaţi pe numele a trei persoane în vederea audierii în calitate de suspecţi cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi altele”, informează DGA. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, „persoanele vizate au adoptat, cu încălcarea legii, o hotărâre de consiliu local prin care Primăria respectivă a aprobat vânzarea către unul dintre suspecţi a unui teren intravilan în suprafață de 582 m², aflat în proprietatea comunei”.

Iată comunicatul DGA:

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, delegaţi în cauză, împreună cu procurorul de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați efectuează o percheziție domiciliară la sediul unei Primării din jud. Galați. De asemenea, lucrătorii S.J.A. Galați vor pune în executare 3 mandate de aducere emise de către Tribunalul Galați pe numele a 3 persoane în vederea audierii în calitate de suspecți cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi altele.

În fapt, persoanele vizate au adoptat, cu încălcarea legii, o hotărâre de consiliu local prin care Primăria respectivă a aprobat vânzarea către unul dintre suspecți a unui teren intravilan în suprafață de 582 m², aflat în proprietatea comunei.

În cauză se beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galaţi”.

Potrivit informaţiilor noastre, percheziţiile se desfăşoară în comuna Braniştea. Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.