Deschiderea solemnă a cursurilor la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie

0
1067

Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi a organizat luni deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2017-2018.

Evenimentul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală, cu oficierea Sfintei Liturghii, de către preoții profesori ai Departamentului Teologic, urmată de Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian și  slujba de Te Deum la deschiderea unui nou an niversitar, săvârşite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa cadrelor didactice de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”, a studenţilor şi masteranzilor teologi.

„Aula Magna“ a Universităţii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru studenţii care au dorit să participe la deschiderea oficială a cursurilor, pentru a primi mesajul şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Primul curs al noului an universitar a fost susţinut de Înaltpreasfinţia Sa în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

La Departamentul Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi activează 11 cadre universitare, coordonator al activităţilor didactice fiind pc pr. conf. univ. dr. Gabriel Pandele, director de Departament.

La începutul anului universitar 2017-2018, la cele trei programe de studiu pentru licență care funcţionează în cadrul Departamentului – „Teologie Ortodoxă Didactică“, „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială“ și ”Artă Sacră” sunt înscrişi 115 studenţi, în timp ce, la cel de al patrulea program de studii, Masteratul în teologie – ”Spiritualitate ortodoxă și Asistență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.