Depozitul de neutralizare a deșeurilor de la Valea Mărului, aproape gata

0
593
Lucrările la noul depozit de deșeuri menajare de la Valea Mărului sunt finalizate în proporție de mai bine de 95%. Obiectivul face parte din Sistemul de Management Inteligent al Deșeurilor (SMID), o investiție realizată de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene nerambursabile de peste 100 milioane euro.
Depozitul de la Valea Mărului are o capacitate de un milion de metri cubi și va colecta și neutraliza toate deșeurile din județ. Este conceput pentru o perioadă de 30 de ani. Are cea mai performantă stație din țară de epurare a levigatului. Pe amplasamentul depozitului va funcționa o stație modernă de sortare, utilaje noi pentru desfășurarea activității în interiorul depozitului, precum și o stație de captare a gazului, stație de monitorizare a pânzei freatice, sistem de drenare şi colectare a levigatului, canal perimetral pentru evacuarea apelor pluviale.
Suprafaţa totală a depozitului este de aproximativ 15 hectare. Mai trebuie finalizate drumurile de acces și platformele, conexiunile la utilități și stratul drenant la ultima subcelulă, a precizat Consiliul Județean Galați.
La final, în jurul depozitului de la Valea Mărului  va fi creată o perdea forestieră.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =