Demersuri pentru posibila evacuare a blocului B 8

0
3396

“Având în vedere investigațiile care se fac în zona blocurilor B8 – R2, pentru a depista care sunt cauzele apariției fisurilor și ce măsuri se impun, Primăria municipiului Galați a demarat anchete sociale prin Direcția de Asistență Socială”, informează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. “Scopul acestor anchete este de a identifica nevoile cetățenilor care locuiesc în cele două scări ale blocului B8 privind o eventuală mutare, în cazul în care va fi necesar. Dacă situația din teren, ce va fi relevată în urma expertizei care se efectuează în prezent, va arăta că este necesară o mutare a cetățenilor care locuiesc aici, trebuie  să existe o bază de date privind numărul de persoane, starea de sănătate (dacă există sau nu persoane cu dizabilități), care ar avea nevoie de o locuință de necesitate. În paralel, se caută soluții pentru spații ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuințe de necesitate. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de așteptare în cazul în care expertiza va arăta că aceste acțiuni sunt necesare”, mai transmite sursa citată.

Reamintim, la finele săptămânii trecute, în Mazepa, în zona blocurilor B8-R2 au apărut fisuri adânci în asfalt, dar şi în blocul B 8, motiv pentru care Primăria municipiului Galaţi a întrunit de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia s-a decis alocarea de fonduri pentru realizarea unor expertize care să arate dacă este sau nu afectată structura de rezistenţă a blocului.

Reamintim, solul municipiului Galaţi, sensibil la înmuiere, a mai înregistrat, în ultimii 15 ani, accidente de teren, aşa cum a fost cazul blocului C 20, de unde, în 2005, au fost evacuate circa 60 de familii, după ce infiltraţiile au afectat structura de rezistenţă a imobilului, construit fără subsol tehnic, blocul fiind apoi consolidat cu fonduri publice. Un alt mare accident de teren a fost cel de pe Faleza Superioară a Dunării, acolo unde o groapă imensă s-a format, în apropiere de Elice, cauza fiind tot inflitraţiile de apă – o tasare care a suspendat traficul rutier din zonă pentru circa şapte ani.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =