Decontau servicii fictive în dauna oamenilor care aveau cu adevărat nevoie de îngrijiri. Preotul implicat în fraudarea sistemului medical este și suspendat

0
1944

Biroul de presă la Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați a făcut publice numele celor implicați în fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate, cinci deja arestați și unul aflat sub control judiciar. Printre aceștia se află și preotul Vasile Jalbă din Tecuci .Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii:

  1. Ţocu Mioara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.
  2. Hagiu Lucian, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată in formă continuată, uz de fals in formă continuată şi influenţarea declaraţiilor în formă continuată.
  3. Iacoboaie Anca Marinela, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, în formă şi influenţarea declaraţiilor.
  4. Jalbă Vasile, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată.
  5. Jalbă Ecaterina, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, în formă continuată, instigare la folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi uz de fals, în formă continuată
  6. Stratan Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate Ia fraudă informatică în formă continuată,permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, inculpaţii menţionaţi anterior au fraudat bugetul C.A.S. Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul C.A.S. Galaţi.În multe situaţii, dosarele medicale cu pacienţi fictivi au avut prioritate la decontare şi aprobare, în timp ce solicitările pacienţilor asiguraţi care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor, inculpaţii întocmeau, în fals, recomandări medicale, raportări lunare de servicii medicale, iar în paralel erau introduse date în Sistemul Informatic Unic Integrat al C.N.A.S. astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate.În urma verificărilor efectuate până în prezent, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor menţionate anterior a fost estimat la suma totală de 1.395.000 lei.Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. După arestarea preventivă a preotului Arhiepiscopia a reacționat.,,În legătură cu presupusa implicare a preotului Vasile Jalbă de la parohia „Sfinţii Împăraţi” din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, într-o activitate incompatibilă cu slujirea preoţească, până la definitivarea cercetărilor efectuate de autorităţile în drept, acesta este oprit de la slujire”,se arată în comunicatul remis prin Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.