Declarațiile pe propria răspundere sunt obligatorii și pentru “un drum până la pâine sau până la gunoi”

0
12195

Grupul de Comunicare Strategică informează că au fost actualizate modelele declarației pe propria răspundere și adeverinței de la angajator, fără de care nu se pot face drumuri, în această perioadă.

Totuși, și modelele declarațiilor/adeverințelor vechi sunt perfect valabile, precizează Prefectura Galați.

Sursa citată mai insist asupra faptului că “INDIFERENT de ora la care ieșim din casă, indiferent de vârstă, trebuie să avem la noi declarația pe proprie răspundere și act de identitate”, precizări venite în contextual în care multe persoane, în special cele de peste 65 de ani se întreabă dacă pentru drumuri scurte, pe lângă locuință, pentru aprovizionare sau pentru a duce gunoiul este sau nu nevoie de acea declarație.

“Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate”, mai transmite Prefectura Galați.

“➡️Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

➡️De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

➡️Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

⚠️Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

➡️În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

➡️Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − thirteen =