De Ziua Unirii Principatelor, unioniştii au „defilat” cu un imens tricolor pe strada Domnească

0
1233

Sute de gălăţeni de toate vârstele au sărbătorit, astăzi, în stradă, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu panglici tricolore în piept şi steaguri în miniatură în mâini, oamenii au asistat la manifestările organizate de Prefectura Galaţi la statuia domnitorului şi s-au prins, alături de autorităţi, în Hora Unirii, cel mai aşteptat moment al evenimentului.

Surpriza din acest an a fost oferită de unioniştii de la „Acţiunea 2012”, care au desfăşurat un tricolor imens pe strada Domnească. Simbolul naţional, cu o lungime de 50 de metri, care a fost purtat de mai multe persoane, a fost admirat nu doar de către gălăţenii simpli, ci şi de către oficialităţi. Este un simbol al unităţii românilor, începând cu anul 1859/1862, de când principatele unite şi-au schimbat numele în România. În amintirea faptelor măreţe pe care le-au întreprins paşoptiştii, aceşti părinţi ai neamului românesc şi ai statalităţii noastre, încercăm să readucem simbolul tricolor în memoria românilor prin desfăşurarea unui steag de 50 de metri, astfel încât să simţim româneşte şi de 24 ianuarie, la fel ca şi la celelalte evenimente patriotice care se desfăşoară în Anul Centenar”, ne-a spus Laurenţiu Vasile, coordonatorul filialei gălăţene a platformei unioniste „Acţiunea 2012”.

Prezent la manifestările dedicate Micii Uniri, primarul Ionuţ Pucheanu i-a felicitat pe unionişti pentru iniţiativă şi le-a spus că îşi doreşte să mai vadă astfel de acţiuni şi cu alte ocazii. Edilul-şef a făcut şi o serie de fotografii cu câţiva dintre membrii mişcării civice.

De altfel, la evenimentul închinat Micii Uniri, primarul Galaţiului a fost asaltat de gălăţeni, care fie i-au strâns mâna şi au vrut să socializeze, fie şi-au dorit să facă fotografii alături de edil, în zi de sărbătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.