De Ziua Marinei, spectacol muzical la Grădina de Vară

0
790

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați invită publicul gălățean să sărbătorească și în acest an Ziua Marinei, de la ora 20:30, în Grădina de vară „Leonard”, participând la concertul spectacol Pe valurile muzicii.

„Ziua Marinei Române este o sărbătoare civilă și militară, marcată prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare și religioase. Începând din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarată sărbătoare națională. Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Soliștii Ana Băcanu, Andreea Blidariu, Florentina Soare, Florin Bobei și Constantin Lupu, împreună cu orchestra și baletul Teatrului, sub conducerea muzicală a maestrului Eugen Dan Drăgoi, vor parcurge pagini celebre din repertoriul universal și românesc, dedicate Dunării, dar și lucrări în primă audiție.

Pentru spectatorii care își aniversează ziua onomastică, intrarea la acest spectacol va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Petrecerea continuă duminică, pe 16 august, la ora 20:30, când Revista va susține un concert având aceeași tematică, intitulat – de această dată –, Șlagăre la malul Dunării. Soliștii Florentina Andronic, Mihail Anton, Cristina Isabela Ionașcu, Irina Popa și Cristina Vasopol, alături de orchestra de revistă condusă de dirijorul și compozitorul gălățean Nicolae Mantu, vor crea momente muzicale antrenante, pline de  culoare și ritm.

Spectacolele din weekend-ul 15-16 august durează 1 oră și jumătate fiecare, iar prețul de intrare este de 10,8 lei atât sâmbătă, cât și duminică. Informații suplimentare pot fi obținute, accesând numărul de telefon 0236.465.699 (casieria Teatrului), în intervalul orar afisat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Spectacolul se va desfășura cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii bolii COVID-19″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.