De Ziua Marinei, distracția va începe cu Ivan Patzaichin și se va încheia cu INNA și un foc de artificii!

0
2642

Concerte incendiare, concursuri pentru copii și adulți, defilare, paradă de nave militare și civile, dar și un impresionant foc de artificii. De toate acestea și multe altele vor avea parte gălățenii, mâine, de Ziua Marinei. Primăria le-a pregătit locuitorilor de la malul Dunării un program care îi va ține în priză întreaga zi, de dimineață, de la 9,30 și până la miezul nopții.

Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit!

Ivan Patzaichin revine la Galați, pentru al cincilea an consecutiv, în căutarea de noi campioni la vâslit! Începând cu ora 9,30, pe Faleza Inferioară a Dunării (în dreptul hotelului Vega), multiplul campion olimpic îi așteaptă pe gălățeni să se înscrie la concursul de vâslit în canotci de 10+1. Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, Ivan Patzaichin vă invită să intrați în competiția „Descoperă Rowmania” – eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Galați. Câştigătorii vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 3 septembrie, la Tulcea.

Conform programului anunțat de organizatori, între orele 09,30 și 11,00, se va face înscrierea participanților, între 10,30 și 12,00 aceștia se vor acomoda cu ambarcaţiunile (echipe) și vor asista la o demonstrație de vâslit, iar între 12,15 – 12,30 se va stabili ordinea de intrare în concurs și se va face o ședință tehnică (instructaj). Concursul (pe serii, semifinale, finală) se va desfășura între orele 12,30 și 14,30, iar între orele 14,30 și 15,00 va avea loc festivitatea de premiere. Traseul de concurs este cuprins între restaurantul ”Libertatea” şi pontonul Hotelului Vega.


„Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă” este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul, spun reprezentanții Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Defilare și paradă

Începând cu ora 16,45, gălățenii sunt invitați să participe la partea oficială a manifestărilor dedicate Zilei Marinei, la care vor lua parte și autoritățile, care se va încheia la ora 18,30, cu parada navelor militare și civile și o serie de exerciții din amonte în aval. Potrivit reprezentanților Primăriei, programul cuprinde alinierea gărzii, intonarea imnului de stat al României, ridicarea drapelului, ceremonialul religios, defilarea gărzii de onoare, lansarea „Ancorei de flori” la apă, iar între orele 18,00 și 18,30  – parada navelor militare şi civile și exerciţii pe fluviu.

INNA va face show pe scena de la Parcul Viva

Pe scena amplasată în dreptul Parcului Viva, de la ora 18,00, se va da startul petrecerii, respectiv a spectacolelor mult așteptate de gălățeni, cu un moment care, cu siguranță, îi va emoționa pe cei prezenți: „Ave Maria” – în interpretarea tenorului Răzvan Săraru. Acesta este urmat de un program muzical dedicat copiilor – „Corabia Poveştilor”, cu personaje celebre, coregrafii și nu numai. Programul continuă cu o serie de coregrafii marinăreşti şi dansuri irlandeze cu trupa „The Sky”, după care, de la ora 19,35, pentru următoarele 45 de minute, scena îi va aparţine gălăţencei Andreea Antonescu. După un alt program de coregrafii marinăreşti cu trupa „The Sky”, începe, de la ora 20,35 – Supermix “Cien por Cien Latino”. De la ora 21,00, gălățenilor li s-a pregătit un concert  What’s Up, iar de la ora 21,50, INNA va urca pe scenă și va face show. La ora 22,50 este programat focul de artificii, lansat de pe o barjă aflată pe Dunăre, în dreptul Parcului Viva, care va dura zece minute.

Simultan cu spectacolele de pe scenă, organizatorii au pregătit o serie de concursuri pentru copii și adulți (între orele 17,30 și 18,00). Între orele 18,00 și 19,00 copiii sunt invitați să lanseze la apă bărcuţe din hârtie, în piscinuţe gonflabile. Mai mult, copiii sunt așteptați la ateliere de creație – modelaj baloane şi face-painting – cu trei personaje piraţi.

Pe durata manifestărilor se vor distribui participanţilor steguleţe, baloane, tricouri, şepci inscripţionate cu logo-ul Galaţiului şi Ziua Marinei, precum şi îngheţată.

Autobuzele vor circula până la miezul nopții!

Vă amintim că mijloacele de transport public în comun vor circula, pe data de 15 august, până la ora 24,00. „Având în vedere că programul artistic este prevăzut să se încheie la ora 23,00, programul de lucru al mijloacelor de transport public de călători va fi prelungit până la orele 24:00, pentru siguranţa cetăţenilor municipiului Galaţi care vor asista la eveniment”, a informat Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.