De mâine, este disponibilă parcarea cu plată prin SMS la Galați. Cum funcționează noul sistem

0
6051

Începând de luni, 10 iulie, șoferii gălățeni vor putea să plătească prin SMS locurile ocupate în parcările publice, au anunțat reprezentanții Gospodărire Urbană. Astfel, conducătorii auto pot alege să nu mai piardă timp pe lângă parcometre pentru a obține tichet de parcare, ci vor putea simplu, printr-un SMS, să își închirieze, pentru o oră sau mai multe, un loc de parcare în oraș. Societatea care a câștigat licitația este SC Piconet SRL, iar valoarea contractului este 891,80 lei+TVA. Concret, această firma pune la dispoziția noastră o aplicație prin care se poate face controlul tuturor SMS-urilor trimise de conducatorii auto care parchează în parcările cu plată administrate de Gospodărire Urbană. Tariful plătit pentru o oră este 0,35 euro+ TVA”, a transmis conducerea societății.

 

Cum plătești parcarea prin SMS

Plata parcării prin SMS se va efectua prin transmiterea unui mesaj către un număr scurt, în rețelele de telefonie mobilă (Digi, Orange, Vodafone, Telekom). Utilizatorul trimite un SMS (la numărul 7420) care conține codul 511, urmat de numărul de înmatriculare al autovehiculului (exemplu: 511GL12ABC). În scurt timp, va primi pe telefon un mesaj de confirmare a plății, precum și timpul alocat parcării. Facem precizarea că un SMS transmis este echivalent cu o oră de parcare. Dacă șoferul dorește să staționeze, de exemplu, două ore, trebuie să transmită consecutiv două SMS-uri către numărul scurt indicat.

Înainte de expirarea timpului de parcare, utilizatorul va primi o notificare prin care este anunțat că valabilitatea acestuia se apropie de sfârșit și îi dă posibilitatea de a prelungi șederea, prin transmiterea unui nou SMS. Lipsa SMS-ului de răspuns înseamnă neplata parcării.

Operatorul scanează numărul autoturismului printr-o aplicație care află daca are plătită taxa de parcare. Dacă figurează în sistem ca fiind neachitată, reprezentanții Gospodărire Urbană vor bloca roțile mașinii.

Un simplu SMS scuteşte şoferii de disconfortul creat uneori la achiziționarea tichetelor de parcare. Acesta este un prim pas, urmând ca în viitorul apropiat, respectiv în toamna acestui an, să implementăm și sistemul e-ticketing pentru serviciul public de transport în comun”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.