De luni, deschis la Biblioteca Județeană

0
849

Începând de luni, 25 mai 2020, ora 9:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați își va relua, gradual, activitatea cu publicul. Potrivit instituției, “într-o primă etapă vor fi disponibile serviciile de restituire și împrumut atât la sediul central cât și la toate filialele bibliotecii. Serviciile la Sala de lectură, Compartimentul Colecții speciale și Compartimentul Referințe electronice/Internet sunt deocamdată restricționate. Pentru protejarea sănătății cititorilor noștri dar și a personalului bibliotecii, în această perioadă de pandemie, rugăm gălățenii să respecte următoarele măsuri obligatorii:

Intrarea în bibliotecă este condiționată de purtarea măștii de protecție care să acopere și nasul și gura. Masca se va purta pe toată perioada petrecută în instituție. Biblioteca nu pune la dispoziție asemenea materiale;

  • La intrarea în bibliotecă se va efectua termometrizarea noncontact a persoanelor: Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau a căror temperatură depășește 37,3 grade nu vor avea acces în bibliotecă;
  • La intrarea în bibliotecă utilizatorii trebuie să-și dezinfecteze mâinile (materialele necesare se vor regăsi la intrarea în instituție).

Recomandăm ca toți utilizatorii să păstreze distanța minimă de 2 metri față de alte persoane și să respecte marcajele și indicatoarele existente.

Restituirea documentelor se va face la punctele special amenajate, la sediul central fiind instalată o căsuță în curte unde se vor primi cărțile. Publicațiile restituite se vor decontamina prin carantinare, termenul de carantină fiind: pentru cele pe suport hârtie – 5 zile calendaristice; pentru cele pe suport electronic – 10 zile calendaristice. În acest interval de timp publicațiile nu vor fi disponibile pentru public, ele fiind depozitate într-un spațiu separat,  dar pot fi rezervate și împrumutate după ce le expiră perioada de carantină. Pentru împrumutul de documente intrarea în incinta bibliotecii se va putea face treptat, trierea și îndrumarea utilizatorilor fiind asigurată de personalul bibliotecii. Documentele solicitate vor fi puse la dispoziția cititorilor doar prin intermediul bibliotecarilor. Timpul maxim în care un utilizator poate rămâne în incintă este de 30 minute.

Programul de lucru cu publicul va fi în intervalul 9:00 – 18:00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale, cu pauză de o oră pentru dezinfecție generală și aerisire în intervalul orar 13:00 – 14:00.

Și pentru că ne dorim să venim în întâmpinarea solicitărilor de împrumut la domiciliu și vrem să reducem timpul de staționare în incinta bibliotecii în scopul evitării riscurilor de contaminare, îi încurajăm pe gălățeni să facă o rezervare accesând catalogul bibliotecii la adresa http://193.231.136.4/opac unde pot să caute documentele dorite (după titlu, autor, etc.), să identifice locaţia acestora (sediu sau filiale) şi să ne transmită solicitările pe adresele de email sau facebook pe care le găsesc pe site-ul instituției www.bvau.ro la secțiunea Contact sau ne pot contacta telefonic, pentru sediul central fiind disponibil nr. 0236/411037 (interior 111 sau 112).

În momentul în care ne contactează, rugăm cititorii să fie pregătiți să ne furnizeze următoarele detalii:

  • numele și prenumele;
  • număr de telefon;
  • numărul permisului de utilizator al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați;
  • autorul, titlul, editura și anul lucrării/lucrărilor pe care doriți să o/le împrumutați;
    alte informații pe care le considerați relevante.

Indiferent de modul în care a fost făcută rezervarea, angajații bibliotecii vor pregăti documentele solicitate și vor anunța telefonic cititorii care este intervalul orar în care sunt așteptați să ridice documentele. Acestea vor fi rezervate doar pentru 24 ore.

Programarea ridicării documentelor este o măsură necesară pentru evitarea aglomerării.
Asigurăm toți utilizatorii că pentru pregătirea fiecărei solicitări se vor respecta toate normele de igienă și prevenție instituite de autoritățile competente.

Toate aceste acțiuni întreprinse de Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” țin cont de necesitatea intensificării măsurilor de igienă și prevenție în ceea ce privește infectarea cu virusul SARSCoV2, de contextul epidemiologic actual și au ca scop evitarea unei posibile contaminări a persoanelor,  permițând,  în același timp, și asigurarea unui cadru funcțional sigur ce garantează sănătatea cetățenilor, dar și securitatea și sănătatea în muncă a angajaților Bibliotecii”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + seventeen =