De la Paște și până acum, 11 bătrâni de la azil s-au prăpădit

0
819

Ziua de ieri s-a încheiat cu un sumar trist pentru Galați – nu mai puțin de 6 decese ale persoanelor vârstnice internate la cele două cămine de îngrijirea bătrânilor. Potrivit buletinului emis de Grupul de Comunicare strategică, din cele șase victime ale coronaviruslui, trei erau bărbați și trei femei, vârstele acestora fiind cuprinse între 77 și 90 de ani și toate persoanele aveau multiple comorbidități. Cu o zi înainte, luni, 20 aprilie, s-au înregistrat alte patru decese ale vârstnicilor internați la azil, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 76 și 98 de ani.

La această listă neagră se adaugă încă un bărbat, în vârstă de 81 de ani, de asemenea, internat la azil, care s-a prăpădit ieri, decesul acestuia fiind raportat în această dimineață de Grupul de Comunicare Strategică.

Ieri după amiază, numărul total al deceselor provocate de coronavirus în județul Galați ajunsese la 27, din care 19 erau bătrâni internați la cele două cămine – 18, la căminul privat, “Sf. Ilie” și un deces, la căminul “Sf. Spiridon”.

Tot pe 20 aprilie, a decedat și un angajat al Șantierului Naval Damen Galați, informație confirmată oficial de unitatea economică care a precizat că în prezent se derulează o anchetă epidemiologică. Totuși, este puțin probabil ca acesta să își fi infectat colegii, având în vedere că angajatul s-a aflat în ultimele două săptămâni acasă, în concediu, făcând parte din prima jumătate a angajaților SNDG care a fost trimiși, încă de la jumătatea lunii martie, de conducerea unității, într-o formă de repaos (concediu sau șomaj tehnic) – măsură luată pentru a preveni aglomerația de la serviciu dar și pe fondul scăderii volumului de muncă.

Reamintim, și cel de-al doilea mare angajator din Galați, combinatul siderurgic Liberty Galați, a înregistrat, pe 13 aprilie, un angajat pozitiv COVID 19, însă de atunci și până acum nu s-a mai identificat un alt caz de coronavirus pe platforma siderurgică. De altfel, starea de sănătate a siderurgistului cu coronavirus este una stabilă, el aflându-se internat în spital.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =