De Florii, storceagul și scrumbia sunt vedete pe Faleza Dunării gălățene

0
168

Festivalul Scrumbiei, organizat și în acest an  cu finanțare de la Primăria Galați , a strâns duminică, de Florii, în a treia zi , mii de oameni nu doar din Galați dar și din Buzău, Dâmbovița ori Vrancea. Dacă vedeta festivalului este scrumbia se poate spune că în acest an capul de afiș al festivalului a fost storceagul, o ciorbă de pește mai cunoscută a fi regina ciorbelor pescărești. 500 de litri de storceag au fost preparate pe malul Dunării iar alți 400 litri de boș din pește au fost deasemenea pregătiți pentru cei care au venit în ultima zi a Festivalului Scrumbiei. ,, Storceagul este un fel special de ciorbă din pește care se face din nisetru , de fapt se face cu orice pește din familia sturionilor altfel nu putem vorbi de storceag. Este o ciorbă din pește specială, se drege cu smântână și îi punem mărar pe când la borșul de pește, pe care l-am făcut în celălalt cazan, am pus mai multe tipuri de pește și îi punem leuștean”, a spus chef Valentin Pisică. Special pentru a gusta o scrumbie la  grătar pe malul Dunării de Florii dar mai ales pentru storceag au venit oameni din toată țara. ,, De la Buzău  am venit special pentru festival. Mai ales pentru storceag. Am auzit de ciorba asta de pește și acum o gust prima oară. Merită !”, spunea un bărbat venit cu toată familia la Galați , special pentru Festivalul Scrumbiei. Evident că în afară de scrumbie, storceag și borș de pește la festival s-au putut degusta tot felul de preparate din pește dar și din carne . Nu au lipsit nici dulciurile, pe alese. Festivalul se va încheia în această seară cu un concert Mandinga.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 5 =