De Bobotează, a scos Sfânta Cruce din apele Dunării şi i-a dedicat victoria mamei sale

0
10340

Un gălățean de 36 de ani, Alexandru Gherghişan, este cel care a scos, astăzi, crucea de Bobotează aruncată în apele Dunării de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, după săvârşirea slujbei, pe Faleza Superioară a Dunării, la poalele Bisericii Precista.

Alexandru a spus că a vrut să recupereze crucea din apele Dunării, pentru că aşa i-a promis mamei sale, înainte ca aceasta să se stingă, recent.  De aceea, Alexandru a dedicat victoria sa memoriei mamei sale.

Pentru scoaterea crucii de Boboteaza din Dunăre s-au înscris 13 persoane, dar 5 din acestea nu au primit avizul medicilor SMURD, pentru a plonja în apă, aşa că în final, au înotat în Dunăre, opt bārbaţi.

La final, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a binecuvântat ïnotătorii şi le-a oferit premii în bani, dar şi mai mulți gălățeni, membri ai unei asociații de caiac-canoe, care au venit, pe Dunăre, cu ambarcațiunile.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a pregătit 150.000 de sticle cu agheazmă care au fost distribuite, astăzi, în județele Brăila (50.000) și Galați (100.000).

Spre deosebire de anii anteriori, când arhiepiscopul Dunării de Jos sfințea apa așezată în  12 căzi (butoaie), din lemn, decorate cu cetină, după care credincioșii veneau și își umpleau sticlele cu agheazmă, de această dată, pentru evitarea producerii aglomerației, aghezma gata îmbuteliată în sticle a fost distribuită, în mod organizat, dîn curtea Bisericii Precista.  

Peste 100 jandarmi, polițiști polițiști locali și pompieri gălățeni au asigurat măsurile de ordine publică pe Faleza Superioară a Dunării, din municipiul Galați, la Catedralei „Sf. Mucenic Gheorghe” din municipiul Tecuci și la Mănăstirea Tudor Vladimirescu (județul Galați), cu ocazia slujbei de sfințire a apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.