De astăzi se pot achita taxele şi impozitele locale

0
530

Începând de astăzi la toate sediile Direcţiei de Fiscalitate din cadrul Primăriei municipiului Galaţi se pot plăti taxele şi impozitele locale. Conform deciziilor municipalităţii, proprietarii care îşi achită integral taxele şi impozitele locale până la finele lunii martie beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată. Pentru acest an, la Galaţi, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 4,6%, faţă de anul trecut, creşterea reprezentând  indexarea cu rata inflaţiei.

Conform datelor înregistrate de Direcţia de Fiscalitate, anul trecut, gradul de încasare a impozitelor pe clădiri a  fost de 94,5% pentru persoanele juridice şi de 91% pentru persoanele fizice, în timp ce gradul de încasare a taxei auto a fost de 84,5% la persoanele juridice şi de 80%, pentru persoanele fizice. Cumulat, anul trecut, gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale a fost cu 3% mai mare decât cel din anul 2018.

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele Direcţiei de Fiscalitate, conducerea instituţiei a luat decizia de a separa ghişeele de încasare a taxelor faţă de cele de operare a actelor legate de vânzarea-cumpărarea mijloacelor auto. O altă recomandare a Direcţiei de Fiscalitate Galaţi pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee este plata online a taxelor şi impozitelor locale, folosind aplicaţia ghiseul.ro. Anul trecut, din cei 163.000 de contribuabili, doar 13.833 de gălăţeni au utilizat această formă modernă de plată.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × three =