Daruri de Paşti de la Arhiepiscopie pentru 2.000 de copii nevoiaşi

0
1568

Un număr 2.074 de copii nevoiaşi din judeţele Galaţi şi Brăila ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos primesc daruri prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 140.000 lei.

Programul, derulat până pe 4 aprilie, cuprinde două componente: cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 510 copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii numeroase, cu mai mult de trei copii şi oferirea unor kituri cu produse de igienă, unui număr de 1.564 de copii, proveniţi din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor.

Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi două supermarketuri din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază au fost realizate cele 510 tichete valorice pentru articolele vestimentare, de câte 120 lei/tichet, după care au fost alcătuite 1.564 de sacoşe cu produse de igienă, atât personală, cât şi casnică.

Însoţiţi de preoţii din parohii şi de părinţii lor, copiii au venit la supermarket, de unde şi-au putut achiziţiona articolele de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi, alese chiar de ei, pe baza celor 510 tichete oferite de arhiepiscopie.

Totodată, preoţii au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie pentru a primi sacoşele ce conţin produsele de igienă sau, după caz, au mers acasă la persoanele nedeplasabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.