Dan Nica: Ministerul Transporturilor va prelungi cu 4 km calea ferată cu ecartament dublu pentru Portul Galaţi

0
3277

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat demararea de urgență a unei lucrări de amenajare a patru kilometri de cale ferată cu ecartament dublu, astfel încât trenurile cu marfă din Ucraina să poată fi descărcate direct în navele andocate în portul Galați, a declarat, la Galați, europarlamentarul Dan Nica.

Acesta a însoțit-o pe președinta social-democraților din Parlamentul European, europarlamentarul Iratxe García, la Galați, unde cei doi au vizitat un centru în care sunt cazați peste 100 de refugiați din Ucraina.

Întrebat de efectele economice din România, cauzate de războiul din Ucraina, europarlamentarul Dan Nica a precizat că în perioada imediat următoare porturile din Galați și Brăila ar putea cunoaște un adevărat reviriment, având în vedere că aici s-ar putea descărca cereale și alte produse din Ucraina care pot intra în UE, prin România , pe alte căi decât cele navigabile.

În acest context, Dan Nica s-a referit la Zona Liberă Galați, situată foarte aproape de granița cu Ucraina și Republica Moldova, unitatea dispunând, printre altele și de cale ferată cu dublu ecartament și cu macarale care transbordează vagoanele de pe un ecartament pe cel adaptat stațiului UE.

Totuși, având în vedere că transbordarea trenurilor, cu macaraua, ar fi ineficientă, reușindu-se transbordarea a doar 20 de vagoane pe zi, Ministerul Transporturilor a luat decizia prelungirii cu patru kilometri a liniei de cale ferată cu ecartament dublu, până în portul Galați, a mai precizat europarlamentarul Dan Nica.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =