Dan Nica: Guvernul PNL, care a făcut numai rău, trebuie să plece imediat

0
436

Europarlamentarul Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că după trecerea moţiunii de cenzură se va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu un Guvern cu oameni profesionişti care să ştie să poată să adopte măsurile pe care le aşteaptă românii, şi care să înlocuiască un guvern care a făcut foarte mult rău.

,,Un Guvern care nu ştie decât să pedepsească şi să amendeze românii sănătoşi şi să nu facă nimic pentru românii care sunt bolnavi sau care sunt în pericol să se îmbolnăvească trebuie să plece imediat pentru că nu face decât foarte mult rău”, a adfirmat Nica.

Referindu-se la situaţia din PSD, Nica a menţionat că a fost nevoie de un Congres extraordinar al formaţiunii politice pentru a valida o conducere responsabilă pentru prezent şi viitor, care să iniţieze programe de dezvoltare durabile pentru România.

Social-democratul a precizat că o conducere interimară a PSD, aşa cum a fost până acum, nu putea emite decizii definitive şi propune programe de dezvoltare pe mai mulţi ani, mai ales într-o perioadă ca aceasta când ţara este marcată de crize profunde.

,,A fost nevoie de un Congres extraordinar pentru că o conducere interimară, într-o perioadă de criză economică, socială şi sanitară foarte severă, are nevoie de un răspuns la acestea, care să nu fie pus sub semnul întrebării, ori o conducere interimară nu poate da o decizie definitivă şi nu poate să propună un program economic pe 4-5 ani şi chiar pe 7 ani, aşa cum este nevoie acum în România. O conducere interimară nu se poate angaja în adoptarea unor programe şi a unor propuneri de dezvoltare de României pentru mai mulţi ani, aşa cum este nevoie acum. Este nevoie de o răspundere asumată, de o conducere aleasă conform legii de un congres şi astfel toţi membrii PSD să-şi spună punctul de vedere asupra echipei care va fi la conducere. A fost nevoie de un congres extraordinar pentru a valida o conducere responsabilă pentru prezent şi viitor”, a spus Nica.

Europarlamentarul a precizat că din noua structură principală de conducere a partidului, Comitetul Politic Naţional, vor face parte şi trei membri din PSD Galaţi, respectiv Dan Nica, în calitate de lider al Grupului socialiştilor europeni din România în Parlamentul European, Ionuţ Pucheanu în calitate de vicepreşedinte regional la nivel naţional şi Costel Fotea în calitate de preşedinte CJ Galaţi.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 12 =