Dan Nica: ”Fără un acord la Consiliul European de azi trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”

0
594

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a declarat că un eventual eșec al negocierilor din cadrul Consiliului European privind fondul de redresare economică și bugetul european va agrava criza social-economică din UE.

”Dacă nici în a treia zi de discuții, șefii de state și guverne din Uniunea Europeană nu pot ajunge la un acord, înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce e mai rău. În acest al 12-lea ceas, Delegația PSD subliniază importanța apelului liderului Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia-Perez, și al celorlalți șefi de grupuri europarlamentare democratice pentru un acord urgent și realist. Cetățenii așteaptă acest Plan cu adevărat istoric, întrucât reprezintă singura cale de combatere viabilă a efectelor pandemiei asupra economiilor și societăților noastre. Parlamentul European a reușit să ajungă pe această temă esențială la un consens intern și la o poziție comună cu aceea a Comisiei Europene. Este cazul ca liderii naționali să lase interesele individuale și orgoliile deoparte, pentru salvarea proiectului european”, a atras atenția Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a mai precizat că șefii celor mai importante șase grupuri europarlamentare au transmis o solicitare comună Consiliului pentru a adopta un plan de relansare ambițios și un buget multianual al UE cât mai robust, pentru a face față provocărilor.

”Această criză trebuie să constituie un semnal de alarmă și o oportunitate pentru reorientarea UE către dezvoltarea unei reziliențe colective, în cadrul unei societăți mult mai axate pe coeziune și incluziune socială. Decizia pe care o veți lua va avea un impact pe termen lung asupra societății noastre”, au transmis Consiliului liderii grupurilor europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.