Curse caiac-canoe, de Ziua Dunării

0
790

Competiţie şi bună dispoziţie, duminică, pe Faleza Dunării din Galaţi, acolo unde a avut loc cea de-a doua zi a acţiunilor organizate de Asociaţia Club Sportiv Nautic ”Mila 80” Galați, cu ocazia Zilei Dunării, evenimente la care au fost partenere şi primăriile din Galaţi şi Brăila.  Prima zi de competiţie a început la Brăila, de unde s-a dat startul la semimaraton (20 de km Brăila-Galaţi) şi maraton (45 de km, Gropeni-Galaţi), curse câştigate de brăileanul Florin Ţiparu (semimaraton) şi de gălăţeanul Valentin Tudose (maraton). Printre cele 20 de echipe participante la cursele de sâmbătă s-a aflat şi o singură doamnă temerară – gălăţeanca Mirela Stanciu. De asemenea, evenimentele de ieri au inclus şi un curs de iniţiere caiac canoe pentru cei mici, la care au participat 40 de copii, la foişorul de pe Faleza Inferioară a Dunării din Galaţi.

Astăzi, Asociaţia Club Sportiv Nautic ”Mila 80” Galați’ a organizat o cursă sprint, pe Dunăre (1000 de metri), la care au participat ceva mai puţine echipaje decât cele de ieri, asta şi din cauza vântului dar şi a curenţilor puternici, surprize  neplăcute care i-au ţinut departe de Dunăre pe unii participanţi, inclusiv echipa venită din Republica Moldova.

Startul s-a dat din dreptul scărilor de la Elice, echipajele parcurgând Dunărea, contra curentului, până la nava Malnaş, după care s-au întors la linia de start. În ciuda vântului puternic, întrecerea s-a terminat fără probleme, câştigător fiind brăileanul Florin Ţiparu.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + eight =