Curs-pilot de competenţe digitale pentru vârstnici la Biblioteca V.A. Urechia

0
758

Un număr de zece persoane cu vârste cuprinse între 58 şi 74 ani participă începând de astăzi şi până pe 16 aprilie la un curs-pilot de competenţe digitale pentru grupuri vulnerabile în contextul proiectului e-Skills for e-Inclusion, finanţat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Potrivit unei informări transmise de serviciul de relaţii cu publicul al bibliotecii, cursanţii sunt învăţaţi să utilizeze un computer, să navigheze pe internet, să deschidă un cont pe reţelele de socializare, să utilizeze aplicaţiile pe smartphone şi să facă plăţi online. Cursurile se desfăşoară timp de opt ore pe zi.

,,În perioada 10-16 aprilie se desfăşoară la Centrul de Formare al Bibliotecii V.A. Urechia Cursul-pilot de competenţe digitale pentru zece vârstnici în contextul proiectului e-Skills for e-Inclusion în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor publice din România (ANBPR). Proiectul este finanţat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene şi implementat de către consorţiul format din Kilcooley Women’s Centre, din Irlanda de Nord, ANBPR şi Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară, din România, Associazione Ricreativa e Culturale Italiana, din Italia, Global Libraries Bulgaria Foundation, din Bulgaria şi Fundacion Esplai din Spania”, se spune în informare.

Scopul central al proiectului este standardizarea formării adulţilor şi adecvarea metodelor de instruire la cele mai noi practici educaţionale validate de experienţa europeană.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =