Curățenia de primăvară. Mesajul Ecosal pentru gălățeni

0
809
Așa cum vă informam în urmă cu doar câteva zile, Primăria, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, a dat startul curățeniei de primăvară, care se va desfășura în perioada 14 martie-21 aprilie. Aiunile se vor derula zilnic, de luni până vineri, până la data de 21 aprilie, iar echipele Ecosal vor acţiona în cartierele orului conform programului aprobat.
Mesajul Ecosal pentru gălățeni
Ecosal îi roagă pe gălățeni ca, pe toată durata acțiunii, în zonele în care se va acționa cu automăturători stradale e de preferat interzicerea parcării autovehiculelor pe carosabil. Proprietarii de autovehicule parcate în zona/perioada planificată pentru salubrizare,
trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de
salubrizare”, transmit reprezentanții Ecosal.
Totodată, Ecosal face apel la locatari și la reprezentanții asociațiilor de locatari/proprietari de pe raza municipiului Galati „să ne sprijine în acest demers astfel că acolo unde locatarii au plantat flori sau puieți, rugăm ca acestea să fie vizibil protejate și, dacă este posibil, un reprezentant să colaboreze cu echipele noastre”.
Cetățenii care, din proprie inițiativă și prin mijloace proprii, au salubrizat spațiile verzi
aferente scărilor de bloc, sunt rugați să sune la dispecerat 0236.312.282, de luni până vineri, în intervalul orar 6,00 – 20,00, iar sâmbătă și duminică între orele 6,00 – 14,00, sau să transmită un e-mail pe dispecerat@ecosalgl.ro pentru a solicita încărcarea și transportul deșeurilor.
Pentru cetățenii care locuiesc la case
Ecosal transmite că cetăţenii care locuiesc la casă vor scoate deşeurile vegetale în faţa imobilelor, în grămezi fără a fi legate cu sârmă. Reprezentanții Ecosal atrag atenția că nu se colectează în cadrul acţiunii „Curăţenia de Primăvară” materiale rezultate din construcţii și niciun alt fel de deșeuri în afară de deșeurile vegetale.
Ecosal reamintește că este interzisă abandonarea, arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public, cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea
frunzelor şi a altor resturi vegetale este contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu o
amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei,
pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.