Cuplurile de aur, premiate de primar

0
1241

Nu mai puţin de 121 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost premiate, vineri, de Primăria municipiului Galaţi, o tradiţie iniţiată în urmă cu peste 12 ani.

Premiile au fost oferite cuplurilor de aur de primarul Ionuţ Pucheanu, în cadrul unei festivităţi speciale. Pe lângă diplomele de fidelitate şi buchetele de flori, familiile aniversate au fost recompensate şi cu câte un cec în valoare de 500 de lei.

Primarul le-a spus invitaţilor că se premiază longevitatea în căsnicie, o performanţă care trebuie dată ca exemplu, iar începând cu ediţiile viitoare la festivitate vor fi invitaţi şi tineri pentru că au ce învăţa de la cei cu experienţă.

“Vreau să vă felicit pentru această performanţă de a fi împreună 50 de ani, pe care Primăria Galaţi, prin intermediul meu, o premiază. Eu, anul acesta, abia fac patru ani de căsnicie, deci mai mai mult tare de tot până să vă ajung din urmă. Sunteţi un exemplu şi trebuie să fiţi daţi în permanenţă ca exemplu pentru că valorile noastre tind să piară. Şi mă refer la ideea de familie, de unitate, de a-ţi creşte copiii împreună, de familie nu doar monoparentală, aşa cum tinde să fie la nivelul Europei. Noi, cei tineri, pare că renunţăm prea uşor la dragostea pe care o purtăm unor persoane de lângă noi, imediat ce apar nişte probleme mai mici sau mai mari. Drept pentru care, la ediţiile viitoare vom invita şi nişte tineri, măcar pentru a lua aminte”, a spus Pucheanu.

Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul Muzical ”Nae Leonard”, unde cuplurile de aur au avut parte de o surpriză muzicală oferită de artiştii liricului gălăţean, iar interpretele Maria Crăciun şi Sophia Antohi, câştigătoarea din acest an a Festivalului Internaţional „Mărul de Aur”, au susţinut câte un micro-recital.

De la lansarea iniţiativei, în urmă cu peste 12 ani, aproximativ 1.700 de cupluri de aur au fost premiate de municipalitatea gălăţeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.