Cumpărături la ușa ta și la Galați

0
915

„Din 29 aprilie, persoanele în vârstă sau nedeplasabile pot apela voluntarii „Cumpărături la ușa ta” în municipiul Galați și în comunele limitrofe. Românii care au cea mai mare nevoie să rămână acasă în această perioadă pot primi alimente, produse de igienă și chiar medicamentele necesare fără să părăsească siguranța propriului domiciliu.
Disponibil până acum doar în București și Ilfov, „Cumpărături la ușa ta” este o inițiativă civică a Geeks for Democracy, la care ne-am alăturat și noi, inițiativă de care au beneficiat deja peste o mie de familii și persoane cu vulnerabilitate crescută în fața coronavirusului”, transmit reprezentanții Centrului de Inițiativă Comunitară din Galați, care s-a implicat în implementarea la Galați a acestui program. 

„Doritorii sună la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuităpersoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.
Sutele de voluntari din proiect respectă cu strictețe recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De asemenea, alimentele perisabile și neperisabile livrate, precum și produsele de igienă sunt pregătite în pachete înainte să ajungă ”la raft” și preluate din spații special amenajate, în așa fel încât interacțiunea livratorilor și timpul petrecut de aceștia în magazine este scăzut”.

Dacă știți sau faceți parte dintr-o inițiativă similară din alt județ decât cele acoperite deja, cei de la Geeks for Democracy vă pun la dispoziție sistemul deja testat, dispeceratul și parteneriatul cu lanțurile de magazine Kaufland și Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite care pot fi livrate rapid și eficient către beneficiari. Totuși Centrul de Inițiativă Comunitară caută și antreprenori locali dispuși să se alăture proiectului. „Dacă știți posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale care au nevoie de ajutor, precum și persoane care nu-și pot permite produse de strictă necesitate, povestiți-le despre „Cumpărături la ușa ta”.  Mai multe detalii despre acest proiect de ajutorare a celor aflați în nevoie găsiți pe site-ul https://g4d.ro/cumparaturi/ „, mai transmit voluntarii din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.