Cum văd tinerii arhitecți modernizarea parcului de la Turnul Tv. Ideile lor vor sta la baza viitorului proiect al Primăriei

0
621

Studenții și cadrele didactice din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București au prezentat  luni, 8 iulie, la sediul Primăriei, proiectele realizate pentru modernizarea parcului de la turnul de televiziune, în cadrul unei expoziții inedite.

Expoziția cuprinde cinci proiecte realizate de echipe formate din 2-3 studenți ai universității care și-au prezentat astfel ideile, schițele și colajele relevante pentru a descrie propunerile de design urban și peisagistic a zonei Parc Turn TV.

Probabil că nici acum vocile ”bune” ale orașului nu vor catadicsi să promoveze un proiect pentru care oriunde în altă parte municipalitatea ar fi aplaudată. Perntru că tot ”nu se face la noi”, Primăria Galați a organizat un eveniment în colaborare cu studenții de la Facultatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București în cadrul căruia aceștia au propus o serie de idei pentru modernizarea parcului Turn TV. Implicarea tinerilor și totodată a reprezentanților societății civile în proiectele locale sunt demersuri pe care le facem continuu, chiar dacă cei mai mulți aleg să nu vadă acest lucru. Le mulțumesc tinerilor pentru implicare și pentru ideile propuse! Ele vor sta la baza viitorului proiect de modernizare, vom ține cont de viziunea lor și vom pune în practică tot ce poate fi mai potrivit pentru acest spațiu”, a scris primarul Ionuț Pucheanu, pe facebook.

Astfel, s-a avut în vedere experimentarea interactivității dintre studenți și administrația publică locală, prin intervenții tematice într-un spațiu dat. Metoda inter-disciplinară are la bază lucrul în echipă și stimulează interesul participanților pentru implicarea în proiecte ce țin de domeniile urbanismului și peisagisticii, aducând plus valoare la nivelul ideilor/conceptelor ce pot sta la baza modernizării unor spații care au nevoie de un suflu nou.

În cadrul proiectului dedicat tinerilor arhitecți, demarat de Primăria municipiului Galați, a avut loc și o consultare a populației și a agenților economici din zonă, precum și a ONG-urilor privind zona parcului.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + nineteen =