Cum vă protejaţi contorul şi instalaţiile de apă împotriva îngheţului. Ce atenţionează Apă Canal

0
825

„Având în vedere temperaturile scăzute, vă recomandăm să verificaţi periodic starea căminului de branşament şi a contorului (pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale) şi să luaţi toate măsurile necesare pentru protejarea contorului şi a instalaţiilor aflate în căminul de branşament. Dorim să atenţionăm asupra acestui fapt, deoarece orice reparaţie sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine de voinţa operatorului (îngheţ, incendiu, şoc exterior) se efectuează pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului”, anunţă Apă Canal.

Reprezentanţii societăţii precizeazămenţinerea curăţeniei şi integrităţii căminului de branşament, a contorului care vă deserveşte şi protejarea acestuia, inclusiv împotriva îngheţului, precum şi dispozitivul de citire la distanţă, intră în sarcina clientului/utilizatorului.

Cum trebuie să procedaţi

„Protejarea corespunzătoare a contorului de branşament, dacă se află într-un cămin de contor neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat. Nu folosiţi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, etc). Asiguraţi-vă că rama şi capacul de protecţie sunt bine fixate, iar capacul este închis.

În zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ, pentru a micşora inerţia termică a componentelor care se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă însă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.

Pentru a evita îngheţarea contorului şi a instalaţiilor interioare, aflate în responsabilitatea clientului/utilizatorului, iată ce puteţi face:

  • nu închideţi complet căldura atunci când este frig;

  • protejaţi atât contorul, cât şi conductele de expunererea la curenţi de aer reci;

  • în cazul în care contorul a îngheţat, dezgheţarea acestuia se face prin încălzirea spaţiului în care este montat.

ATENŢIE:

▪ Nu folosiţi flacăra deschisă;

▪ Nu turnaţi apă fierbinte pe contor;

Dacă lipsiţi mai mult de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă. Iată cum se evacueaza corect apa: închideţi robinetul de linie aflat după contorul de branşament (este vorba de robinetul situat între contor şi conducta din interiorul imobilului); deschideţi în acelaşi timp toţi consumatorii de apă (robinetele) de pe instalaţia interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă; deschideţi robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie şi instalaţia interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi închideţi-l la loc; odată terminată golirea apei de pe conductele interioare, închideţi toate robinetele instalaţiei interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când veţi reveni acasă şi veţi deschide robinetul de linie.

IMPORTANT !

Protejaţi contorul pentru a preveni îngheţarea lui, asigurând însă în permanenţă accesul reprezentanţilor APĂ CANAL”, informează operatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.