Cum va arăta centura Galațiului, după modernizare

0
3291

Cel mai amplu proiect de infrastructură al Galațiului din ultimele două decenii, evaluat la aproximativ 40 de milioane de euro, a primit, marți, și ultimul vot al aleșilor din Consiliul Județean, iar în următoarele zile proiectul va fi depus pentru a beneficia de finanțare europeană. „Proiectul este eligibil și nu avem motive de îngrijorare. Are punctaj foarte mare pentru că, de asemenea, adresabilitatea este foarte mare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea.

Președintele CJ a prezentat, în ultima ședință a Consiliului Județean din acest an, și câteva imagini cu podul hobanat (foto), care va fi construit pe porțiunea cuprinsă între Talcioc și blocurile ANL, pentru a scoate traficul greu din oraș și a fluidiza circulația. „Surpriza acestui proiect este acel viaduct hobanat, podul suspendat, care reuşeşte să rezolve mai multe probleme. Una dintre cele mai importante probleme este că nu mai intră traficul greu în oraş, astfel că va fi direct, se reduce distanţa centurii ocolitoare cu 2,4 kilometri – iarăşi, un avantaj foarte mare pentru cei care vor circula pe centură. În afară de faptul că ea va fi la patru benzi şi traficul fluidizat, va fi şi o distanţă mai mică pe care o vor parcurge. Mai este un alt beneficiu, deloc de neglijat – latura economică, pentru că această lucrare va fi făcută cu oameni din Galaţi, se vor plăti salarii, taxe şi impozite la stat şi vor fi antrenaţi foarte mulţi agenţi economici pentru că este un proiect destul de complex, pentru care va fi nevoie de mai multe specializări în construcţii”, a spus șeful CJ.

După modernizare, drumul de centură al Galațiului va avea patru benzi de circulaţie, un pod hobanat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni şi iluminat public modern.

Reamintim că pentru această investiție, mult așteptată de șoferi și nu numai, și-au dat mâna Consiliul Județean și Consiliul Local, ambele foruri deliberative lucrând la proiect și adoptând o serie de hotărâri care să permită accesarea de fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.