Culori și armonii sonore la Palatul Episcopal din Galați. Sunteți invitați la o expoziție inedită și un concert extraordinar

0
1010

Joi 19 septembrie 2019, începând cu ora 18:00, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, va fi gazda unui dublu eveniment cultural. Vernisajul expoziției temporare Mir și borangic, din colecția îndrăgitei artiste gălățene, cu studii de specialitate în țară și peste hotare, Camelia Ionescu Popa, va fi urmat de un recital extraordinar susținut de Cătălin Răducanu, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ai României.

La evenimentul organizat de Muzeu în colaborare cu Asociația Pro Valores, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, accesul făcându-se prin strada Domnească, nr. 141, începând cu ora 17:15. Activitatea se va desfășura în Sala Sergiu Dumitrescu.

Mir și borangic este o expoziție de pictură și iconografie. Artista Camelia Ionescu Popa, cu studii la Galați, București și în Europa, mai ales în Italia, unde a și pictat în sfinte locașuri, alături de soțul său, zugravul de biserici Ioan Popa, ne propune ”o perspectivă proprie și asumată duhovnicește asupra artei, o retrospectivă, o etapă a maturizării”.

Camelia Popa rezonează perfect cu cei pentru care moștenirea încă palpabilă, lăsată nealterată de cei de demult, este un nesecat izvor de inspirație pentru generațiile simțitoare, gânditoare și creative.

Născută pe 16 ianuarie 1979 la Galați, Camelia Ionescu Popa a început studiile de specialitate la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, Galați (1993-1997), urmând apoi cursurile Facultății de Arte Decorative şi Design, Secţia pictură monumentală (profesor Viorel Grimalschi) din cadrul Universității Naționale de Artă, București (1997-2002). 

Pianistul Cătălin Răducanu vă propune un program inedit care îmbină armoniile clasice, cu sonoritățile contemporane. Vor putea fi audiate alături de opusuri de: Frederic Chopin, Alexandr Skriabin și Claude Debussy, piese de: Thelonius Monk, George Gershwin, Chick Corea sau Stevie Wonder.

Pianistul Cătălin Răducanu este discipol al lui Viniciu Moroianu. Din 2007, până în prezent a obținut peste 20 de premii la concursuri nationale și internationale. A fost bursier al Fundației Principesa Margareta, precum și al UNIMIR. A susținut recitaluri în Germania, Italia și în foarte multe spații culturale românești. A participat la cursuri de măiestrie susținute de: Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Martin Hughes, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Tilmann Kremer. Din anul 2017 este membru al ansamblului Traffic Strings și de asemenea face parte din proiectul CONNECTARTS, de promovare a tinerilor muzicieni, susținut de Asociația Culturală Izvor.

Recitalul este inclus în cadrul Turneului “Citadele muzicale”, iar toate manifestările din cadrul evenimentului itinerant sunt caritabile, fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.

Organiztor: Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos

Parteneri: Asociația Culturală Pro Valores, Farmaciile Myosotis

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =