Cristian Ban, nominalizat la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie pentru spectacolul „MaMe”

0
595

Uniunea Teatrală din România a anunțat nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2021.

Cristian Ban a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”) pentru spectacolul „MaMe” pe care l-a montat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

„Spectacolul „MaMe” (Teatrul „Fani Tardini” Galați) a fost nominalizat anul acesta la premiul Uniter pentru cea mai bună regie. A fost unul din cele mai frumoase și senine proiecte la care am lucrat în ultimii ani așa că mulțumesc echipei, publicului de acolo și juriului de nominalizări”, a afirmat Cristian Ban după anunțarea nominalizărilor.

„MaMe” este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama. În distribuție, actorii: Svetlana Friptu (Mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (Mama lui Ionuț), Ionuț Moldoveanu (Ionuț), Elena Anghel (Mama lui Ștefan), Ștefan Forir (Ștefan), Oana Mogoș (Mama lui Răzvan) și Răzvan Clopoțel (Răzvan). Spectacolul a avut premiera pe 18 ianuarie 2020.

Alături de Cristian Ban, la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie sunt nominalizate Leta Popescu pentru spectacolul „(In)corect” montat la Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca și Carmen Lidia Vidu pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989” montat la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

Pentru cea de-a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea GrigorescuClaudiu Groza și Cristina Rusiecki.

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” le transmite felicitări regizorului Cristian Ban și întregii echipe a spectacolului „MaMe”, precum și tuturor artiștilor care s-au încăpățânat să creeze spectacole de calitate într-un an plin de provocări cum a fost 2020.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =