Creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui

0
516

Postul Mare al Paştelui ține, în 2021, de pe 15 martie până pe 1 mai și se referă la postul de 40 de zile și 40 de nopți ținut de Mântuitorul Iisus Hristos, înainte de a începe propăvăduirea Evangheliei.

Potrivit rânduielilor bisericești, această perioadă de post amintește de suferințele lui Hristos pe cruce. Astfel în această perioadă pentrecerile sunt considerate nepotrivite.

Postul Mare este împărțit în două perioade: Postul Păresimilor, care ține până în Duminica de Florii și Postul Paștelui, reprezentat de ultima săptămână, Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor.

În Postul Paştelui, credincioşii trebuie să se abţină de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânză, lapte. Credincioşii sunt îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.

De asemenea, în Postul Paştelui este recomandat să nu se consume untdelemn, iar fumatul şi alcoolul nu sunt permise.

Pe parcursul întregului post există așa-numitele dezlegări la pește, când cei care postesc au voie să consume mâncăruri din pește. Zilele când au loc dezlegările la pește sunt de Praznicul Bunei Vestiri (25 martie) și de Florii (25 aprilie), în duminica dinaintea Paștelui.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 3 =