Crește numărul îmbolnăvirilor de COVID 19 – totuși, Galațiul nu se închide!

0
619

Potrivit datelor transmise de Prefectura județului Galați, astăzi, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 1128  cu 16 mai multe decât ieri. Din acestea, 711 sunt persoane vindecate, iar 96 sunt decedați (un nou deces s-a înregistrat în ultimele 24 de ore). De asemenea, la Spitalul Județean  numărul total al angajaților testați pozitiv a ajuns, astăzi la  63, cu 10 mai mulți decât ieri, cele mai multe îmbolnăviri fiind raportate în secțiile: Medicină Internă II – 30 de cazuri, Cardiologie – 21 de cazuri și Chirurgie II – 5 cazuri. Conducerea spitalului Județean a transmis public faptul că spitalul nu este închis, căci sunt 367 de pacienți internați care primesc tratament și că și două din cele patru secții închise luni, pentru dezinfectare, Chirurgie II și Cardiologie, și-au reluat activitatea.

Totuși, numărul în creștere al cazurilor de coronavirus oprește activitatea cu publicul a trei instituții de cultură, respectiv, Teatrul Muzical N. Leonard, Teatrul Dramatic și Teatrul de Păpuși. Toate cele trei instituții au decis suspendarea, pe o perioadă de minim 2 săptămâni, a spectacolelor care aveau loc în aer liber, cu respectarea măsurilor de precauție. Decizia a fost luată pentru că în toate cele trei teatre lucrează sute de oameni, iar la spectacole participau, în fiecare seară, alți sute de gălățeni, iar oricare din aceștia ar fi putut să fie bolnav de coronavirus dar fără simptome, caz în care ar fi contaminat alte sute de persoane. Teatrele nu și-au asumat un astfel de risc și au considerat nimerit să suspende temporar, activitatea cu publicul.

Pe de altă parte, prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu a transmis, astăzi, în mod public faptul că „având în vedere informațiile lansate în spațiul public cu privire la o presupusă închidere a municipiului Galați, vă informez că, în acest moment, nu este luată în discuție o astfel de măsură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.