Creșa nr. 1, modernizată cu fonduri europene

0
574

Primăria municipiului Galați și Centrul Financiar Creșe informează că s-au încheiat lucrările pentru modernizarea Creșei nr. 1, din cartierul Micro 19, în urma unei investiții realizate cu fonduri europene.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „S-a realizat încă un proiect destinat copiilor care se pot bucura de un spațiu modern, primitor și plin de culoare. Copiii sunt viitorul și trebuie sprijiniți de la primii pași în viață”.

Astfel, la Creșa nr. 1 s-au realizat lucrări de termoizolație, s-a înlocuit tâmplăria, s-au realizat zugrăveli, tencuieli și finisaje. Mai mult, s-au derulat și lucrări la instalațiile termice și de climatizare, iar prepararea apei calde menajere se face cu un boiler și cu panouri solare amplasate pe acoperiș. De asemenea, s-au instalat corpuri de iluminat de tip LED  și senzori de mișcare/prezență. Mai mult, s-au amplasat și două turbine eoliene verticale. Aceste măsuri de intervenție conduc la scăderea emisiilor de CO2 cu 64,03% și la reducerea consumului anual de energie primară cu 71,47%.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 90 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, care vor se vor bucura de serviciile Creșei nr. 1.

Primăria municipiului Galați a asigurat, de la bugetul local, suma de 300.000 de lei pentru dotări. Valoarea proiectului „Creșterea performanței energetice și reabilitarea termică Creșa nr. 1” este de 2.758.949,75 lei, din care cheltuielile eligibile sunt în valoare de 2.532.458,30 lei, iar cele neeligibile de 226.491,45 lei. Contribuția proprie a solicitantului la cheltuielile eligibile este de 2% reprezentând 50.649,17 lei.

De curând și Creșa nr. 36 a beneficiat pentru prima dată de investiții ample cu fonduri europene, în cadrul unui proiect de 2,9 milioane de lei.

Proiectul „Creșterea performanței energetice și reabilitarea termică Creșa nr. 1”este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 3, Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 –„Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, Operațiunea b – cladiri publice”.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − nine =