Creşă nouă, cu fonduri europene

0
1412

La propunerea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, aleşii au aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea înființării unei creșe în imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24. Înfiinţarea unei noi creşe în municipiul Galaţi este o iniţiativă a primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a observat în ultima perioadă această problemă cu care se confruntă tot mai multe familii care au copii mici şi care au nevoie ca aceştia să fie educaţi şi supravegheaţi în perioada în care adulţii muncesc.

Prin proiectul adoptat astăzi, spaţiul va fi amenajat astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Potrivit Primăriei Galaţi, “lucrările presupun consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montaarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc.  Dotările vor fi specifice destinației spațiului: mobilier pentru copii, echipamente joc și lift.

Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galați și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj. În prezent clădirea nu este funcțională.

Proiectul este propus pentru finanțare prin POR  2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC). Valoarea investiției propusă în proiect este de 2.783.240,30  lei”. foto- arhiva

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 6 =