Corp nou de clădire la Școala Gimnazială  „Dan Barbilian”. Investiţie de 2,5 milioane euro

0
1269

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui corp nou de clădire la Școala Gimnazială „Dan Barbilian”, obiectiv pentru care au fost atrase fonduri europene.

Ofertantul câștigător este Asocierea Alfa Invest SRL – Marent 99 SRL – Rani Proiect Design SRL, valoarea contractului fiind de 8.389.220,58 lei fără TVA. Durata contractului este de 27 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare, iar 24 de luni pentru execuție.

Prin acest proiect se urmărește construirea unui nou corp de școală.  Este vorba despre o clădire cu regim de înălțime P+2E care va avea următoarele destinații: 11 săli de clasă, sală de sport, vestiare, toalete, dușuri, sală de mese, sală pentru materiale didactice și sală de recreere. Se va face de asemenea racordarea la rețeaua de energie electrică, la rețeaua de apă și canalizare și la rețeaua de gaz metan.

Spațiile vor fi dotate cu mobilier (bănci, table, catedre, dulapuri, scaune), echipamente IT (laptopuri, imprimante, videoproiectoare etc), elevatoare pentru persoane cu dizabilitati, precum și cu instalație de detecție incendiu.

„Educația rămâne o prioritate pentru că vorbim de viitorul copiilor care merită cele mai bune condiții. Avem peste 30 de proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ, proiecte care se află în diferite stadii, pentru că dorim să le asigurăm copiilor un mediu cât mai sigur și o educație de calitate”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul cu finanțare europeană pentru construirea unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială „Dan Barbilian” are o valoare totală de 12.140.212,16 lei (2,5 milioane de euro), contribuția financiară nerambursabilă din fonduri europene fiind de 11.897.407,91 lei, în vreme ce contribuția municipiului Galați este de 242,804.25 lei.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului, calității și atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Implementarea proiectului „Construire Corp Nou Școala Gimnazială Dan Barbilian” Galați va contribui la realizarea condițiilor pentru asigurarea unei educații de calitate celor 640 elevi înscriși precum și la creșterea gradului de participare la învățământul obligatoriu.

Pentru unitățile de învățământ, Primăria municipiului Galați are, în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro), din care 3 proiecte s-au finalizat (1,3 milioane de euro), 11 proiecte sunt în implementare (13,9 milioane de euro), iar 17 proiecte sunt în evaluare (26,9 milioane de euro). Contribuția de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.