Coronavirus – Primăria are grijă de bătrânii singuri şi de cei aflaţi în izolare la domiciliu

0
841

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență, fiind stabilite noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, s-au luat mai multe măsuri, respectiv:

„Achiziționarea unui aparat de testare rapidă (PCR) pentru depistarea noului coronavirus, având în vedere că în acest moment toate probele sunt trimise la București, iar rezultatele sunt primite în cel puțin 24 de ore.

  • Identificarea persoanelor vârstnice din oraș, fără aparținători, în vederea asigurării unor pachete sanitare și alimentare.
  • Se sistează activitatea la toate ghișeele Primăriei municipiului Galați și la cele ale instituțiilor subordonate. Vor fi procesate doar solicitările transmise on-line.
  • Decalarea programului angajaților Primăriei municipiului Galați și a instituțiilor și societăților din subordine a angajaților care se deplasează cu mijloacele de transport în comun la trei ore diferite.
  • Asigurarea hranei și a pachetelor sanitare pentru persoanele aflate în izolare după calcularea unui necesar minim, conform legislației în vigoare, livrarea urmând să se facă săptămânal. În plus se va asigura necesarul de combustibil pentru voluntarii UVSAR care vor face livrarea acestor pachete.
  • Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. În plus, activitatea la locurile de joacă aflate în spații închise va fi suspendată”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.