Coronavirus-modificări în calendarul Festivalului de Teatru Contemporan pentru Adolescenți

0
881

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați anunță modificarea denumirii Festivalului de Teatru Contemporan pentru Adolescenți, care se va intitula FESTIVALUL DE TEATRU ȘI ARTE PERFORMATIVE PENTRU ADOLESCENȚI. „Dorința noastră este ca acest concurs să acopere un spectru cât mai larg din artele spectacolului și să le dea posibilitatea candidaților să se exprime utilizând instrumente artistice cât mai variate.

Totodată, conducerea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a decis să prelungească până la 31 martie 2020 termenul de înscriere la Festivalul de Teatru și Arte Performative pentru Adolescenți și să invite candidații la proba interviului ulterior acestei date.

Termenul limită de înscriere anunțat anterior era 15 martie 2020, iar în a doua jumătate a lunii martie erau programate interviurile cu fiecare candidat și selecția finală.

Având în vedere situația în continuă evoluție generată de COVID-19 (coronavirus), credem că amânarea întâlnirilor directe este cea mai bună decizie pe care o putem lua în momentul de față pentru a proteja sănătatea candidaților, a profesorilor acestora, a membrilor comisiei de selecție și a echipei Festivalului, dar și pentru a sprijini eforturile autorităților de a limita răspândirea virusului. În același timp, prelungind termenul de înscriere, sperăm să le oferim șansa mai multor tineri să afle despre Festivalul de Teatru și Arte Performative pentru Adolescenți și să se înscrie la acest concurs de talente.

Candidații care s-au înscris până la 15 martie 2020 nu trebuie să facă nimic în plus.

Suntem nerăbdători să depășim această perioadă dificilă pentru a cunoaște candidații și pentru a putea începe în forță pregătirile pentru Festival”, transmit reprezentanții Teatrul Dramatic din Galați.

Sursa citată dă detalii și despre procedura de înscriere: „Festivalul de Teatru și Arte Performative pentru Adolescenți este un concurs de exprimare prin artele spectacolului deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. Festivalul-concurs are două secțiuni: individual și grup. Concurenții trebuie să construiască un performance original cu durata de 10-45 de minute pe o temă la alegere și folosindu-se de oricare dintre mijloacele de exprimare artistică. Pentru a se înscrie la Festival, tinerii trebuie să trimită pe adresa [email protected] o scrisoare de intenție (model atașat) sau un pitch video de maximum două minute în care să explice tema aleasă și structura propriului performance. Toate propunerile primite vor fi analizate de un juriu compus din artiști profesioniști și profesori de arte. Candidații care vor trece de etapa preselecției vor fi invitați la un interviu. În urma acestei probe va fi anunțată selecția finală. Ulterior, concurenții selectați vor beneficia de sprijin și îndrumare din partea studenților Facultății de Arte a Universității „Dunărea de Jos” pentru a-și construi propriul performance. Concurenții vor susține momentul artistic în cadrul Festivalului de Teatru și Arte Performative pentru Adolescenți, care se va desfășura în perioada 11-12 mai 2020 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

Festivalul de Teatru și Arte Performative pentru Adolescenți este organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Galați și cu Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.